Nieuwe aanwinst

Druk zijn met de aankoop van een nieuwe woning en de verkoop van de huidige woning. Nooit geweten (of eigenlijk wel, maar niet meer aan gedacht) dat dat zoveel stress met zich meebrengt…

Gelukkig is het nu eind mei, en dat betekent dat het vakantiegeld weer binnen gekomen is. En dat betekent ook dat ik het weer voor mezelf kon verantwoorden om een nieuwe loc te kopen.

De keuze is dit keer gevallen op, je hebt het misschien al gezien, de 1202 loc van PIKO, inclusief de sound-decoder/speaker.

Ervaringen tot nu toe

Die speaker, die moet je bij dit setje zelf inbouwen. En, hoewel dit mijn eerste ‘sound-ombouw’ ooit is (wel mijn 2e soundloc), was de ombouw eenvoudig te doen. Kapje van de loc, houdertje voor speaker losschroeven, draden speakertje doorvoeren en deze vastsolderen op de daarvoor bestemde plaats. Vervolgens analoge stekkertje verwijderen en de nieuwe decoder inprikken. Even adres en vMax er in programmeren en klaar is spreekwoordelijke Kees.

Review (s op het internet)

Als je de reviews op internet mag geloven, is de speaker die voor deze loc door PIKO geleverd wordt niet al te best. En, oké, ik moet toegeven, die reviews zitten er niet naast. Toch blijft het een leuke gimmick. De verkoper bij Wentink gaf al aan bezig te zijn met een setje (nieuwe speaker + pasvorm voor huidige houder) om een betere speaker in te kunnen bouwen. Kosten: Ongeveer een tientje… Nou, die ga ik in de gaten houden en eventueel later nog toepassen.

Voor nu ben ik heel blij met deze loc. De loc ziet er zeer goed uit en is zeker een verbetering ten opzicht van zijn voorgangers van Minitrix. Het geluid kan misschien beter, maar blijft een leuke toevoeging waar ik desalniettemin gewoon tevreden mee ben. Wat dat betreft is PIKO gewoon erg goed bezig voor de Nederlandse N-spoor markt! Ga zo door, PIKO!