De collectie groeit :-)

Een baan om op te rijden is er nog niet. Tenminste, niet echt… Toch begint mijn collectie met treinen langzaamaan weer wat te groeien. Afgelopen week heb ik via Catawiki een kavel van een Railion 6500 loc gewonnen. Nou ja, via het hoogste bod, dus heb er wel gewoon voor moeten betalen. De prijs was echter redelijk.

Inmiddels heb ik dus 4 locs klaar en rijdend.

De 5e loc

De 5e loc rijdt ook al. Daar ben ik echter nog bezig met de ombouw van de verlichting. Ik wil er sluitlichten in hebben en ik wil het omgekeerde L-sein als front-verlichting erin hebben.

Aan één kant is dat ‘klaar’, aan de andere kant moet het L-sein nog en daarvoor moet ik de sluitverlichting helaas ook opnieuw doen. Niet erg, het houdt me bezig en ik kan zo mooi oefenen met het SMD-ledjes solderen… Uiteindelijk wil ik in die loc (de minitrix NS 1100) ook nog een andere decoder zetten. Ik heb het idee dat de huidige het gevraagde vermogen nét niet kan leveren.

Als die loc klaar is heb ik dus 5 rijdende treintjes. Nog zonder verdere wagons ofzo, die komen wel via beurzen enzo. Op dit moment wordt er op o.a. Catawiki en Marktplaats gewoon véél te véél voor gevraagd. Nu nog een baan.. :-p

Zolderopruiming is begonnen

Voor de baan is natuurlijk ruimte nodig. Die ruimte is te maken door ‘simpelweg’ de zolder op te ruimen. De baan en de komst van ons 3e kindje maken die opruimactie dus noodzakelijk, daar ben ik dus al wat uurtjes aan kwijt geweest en ik heb nog wel wat uurtjes te gaan.. We komen er wel, de beoogde ruimte voor de baan is nu vrij, denk dat vrouwlief alleen wel graag heeft dat de rest ook opgeruimd is voor ik er aan een baantje begin te spijkeren 😉

More to come, dat is zeker. Wanneer is alleen de vraag!