Eindelijk een NS1100 in schaal N!

Lang geleden, als klein kind stond ik wel eens met mijn Opa bij het spoor te kijken naar langsrijdende treinen. Een van de stalen monsters uit die tijd die me is bijgebleven is de 1100-serie, welke destijds al in het geel/grijs met de bekende “botsneus” rondreed.

Daarom had ik al heel lang deze loc, in deze uitvoering, op mijn verlanglijstje staan. Er was alleen één probleem: Hij is maar zeer beperkt uitgegeven door Minitrix, waardoor hij 2e hands moeilijk en veel te duur (althans, voor mij 😉) te vinden was. Ook waren er setjes op de markt waarmee je de versie zonder botsneus kon ombouwen. De omgebouwde waren vaak niet mooi (vond ik) en zelf de zaag in een locje zetten zag ik ook weer niet zitten.

Toen kwam daar PIKO. PIKO heeft al veel Nederlandse modellen uit mijn jeugd op de markt gebracht. En na een 1100 zonder botsneus en een 1100 mét botsneus (maar in het blauw) kwam daar eindelijk ook de geel-grijze uitvoering.

Deze MOEST ik hebben! Maar, omdat je geld maar één keer kan uitgeven niet direct besteld. Maar eenmaal uitgebracht en nadat mijn lieftallige vrouw aanbood om hem voor me mee te nemen (Daar hoorde ik de goedkeuring in) hem toch maar gekocht. En wat is het een prachtig model geworden!! Ik ben er super blij mee! Blijf zo doorgaan Piko (ik heb nog wel een paar wensen, een Plan V/T zou mooi zijn, maar ook Plan E wagons voor achter deze prachtige loc zouden heel welkom zijn)!