De advertentie der advertenties! Win-Win :-)

Soms kom je op marktplaats die ene advertentie tegen. Je weet wel, die ene waar je eigenlijk altijd al naar op zoek was. Nou, die advertentie kwam ik vorige week dus ook tegen. Iemand deed zijn modelspoor-verzameling de deur uit en was eventueel bereid te ruilen tegen een 1:14 rc vrachtwagen.

Even een stukje historie:

Vroegah, toen ik nog jong was, had ik ooit al eens een modeltreinverzameling. Toen kwam het moment daar dat ik ging samenwonen in een appartementje. Een tijd lang heb ik de spullen nog bewaard maar kwam op een gegeven moment tot de conclusie dat een modelbaan er voorlopig niet in ging zitten. Geen ruimte, geen budget en geen tijd. Met name ruimte was het grote probleem hier.

Ik heb toen besloten de modeltreinen te verkopen en er een RC-vrachtwagen voor terug te kopen. Ik ben een tijdje blij geweest met die aankoop, maar al snel had ik toch eigenlijk wel spijt dat ik de treinen weggedaan had…

Een paar maanden geleden was ik het dan ook zat: Ik ging weer starten met een modelspoorverzameling, dat heb je hier al kunnen lezen. Ruimte, tijd en budget zijn nog altijd schaars, maar we roeien met de riemen die we hebben. Ook speelde ik al een tijdje met de gedachte om de vrachtwagen te verkopen om zo in ieder geval budget vrij te kunnen maken. Maar, helaas… Veel aanbod en weinig vraag lijden tot een lage prijs. De verwachte opbrengst was voor mij te laag, dus geen verkoop.

En toen kwam die ene advertentie op marktplaats voorbij… Een aantal locs en wagons, maar met name een complete set aan digitale componenten om met de pc te kunnen gaan rijden is de opbrengst. Ik blij, verkoper (hopelijk) blij! En, omgerekend naar waarde die ik voor de spullen had willen geven, heb ik ook een bedrag voor de vrachtwagen gekregen waarvoor ik er in ieder geval afstand van wilde doen!

Een deel van de opbrengst 🙂

Tijd dus voor een testbaan

Ja, inderdaad, tijd voor een testbaan. Ik heb al een klein ovaal liggen. Ik heb er inmiddels een aftakking in geknutseld, blokken aangebracht en de wissels schakelen digitaal. Wat nu rest is de baan in koploper (of andere software) invoeren en rijden maar. Klinkt simpel, is het niet.. Maar daarover later vast meer.

Ik twijfel nu alleen nog of ik de ‘baan’ alvast wat groter wil maken… Zodat er een inhaalspoor kan komen en er dus al weer wat meer geoefend kan worden in de geautomatiseerde aansturing… De uitkomst daarvan schrijf ik later wel…