Even bijpraten

Jeetje, dat is lang geleden dat ik wat heb geschreven hier… Dan maar even een samenvatting van alles wat ik al een tijdje van me af wil schrijven 🙂

Thank you, Microsoft!

Met collega’s heb ik het er wel eens over gehad. Op de één of andere manier heb ik altijd de neiging om bij mijn eerste commit of checking bij een nieuwe werkgever, de CI-build te slopen. Oeps, nasty gewoonte, maar het gebeurd me iedere keer weer 😉

Nu heb ik bij mijn huidige werkgever nog niet zo heel lang geleden een foutje gemaakt, die me de titel Delete developer (ipv De Lead Developer) heeft opgeleverd.Het is een ietwat technisch verhaal, maar goed. In ons team maken we gebruik van de build- en releasefunctionaliteit van Azure Devops. We hadden daarin 2 build definities die welliswaar nogal op elkaar leken maar niet helemaal hetzelfde waren, bij één van de 2 faalde de build zelfs en die builddefinitie werd dus ook nooit daadwerkelijk gebruikt. Die kon dus weg.

Maar, oeps. Ik heb per ongeluk de verkeerde verwijderd. De software die we ontwikkelen was toen nog dusdanig complex, dat het me een week heeft geduurd om hem weer opnieuw, werkend, te kunnen maken. In de tussentijd hebben we niet kunnen releasen. Dit heeft niet tot grote problemen geleidt, maar dat had wel gekund!

Gelukkig heeft Ome Microsoft daar nu een oplossing voor bedacht: Een prullenbak voor builddefinities! Nu kun je (binnen 30 dagen) een verwijderde build-definitie weer terughalen. Halleluja! Al gebeurt dit me nooit meer, toch ben ik blij dat die functie geïmplementeerd is!

Hij komt, hij komt…

Maar dan heb ik het niet over die goede oude sint. Die is afgelopen weekend al bij ons geweest en heeft de kids weer verwend met veel mooie kado’s waar ze erg blij mee zijn! Nee, ik heb het over de NS 2400, die PIKO nu eindelijk heeft uitgebracht. Komende woensdag/donderdag wordt de zending bij de winkel verwacht en met wat geluk is het pakketje dus eind deze week bij mij. Ik kan niet wachten!

Het wordt mijn eerste loc die ik af-fabriek digitaal bestel en ook nog eens mijn eerste sound-loc. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat bevallen!

Run Peter, Run!

Poeh, ik heb er sinds mijn vorige post alweer aardig wat kilometers opzitten. Ik heb inmiddeks de Bridge-2-Bridge (5km), Posbankloop (6km) en de Zevenheuvelennacht (7Km) gelopen. Komende vrijdag komt daar nog de “Decathlon Fun Run By Night” (5km) bij. Zoals de naam al zegt, is dat een fun-run die ik er voor de lol bij doe 😉

Naast deze evenementen is hier bij mijn werkgever ook een loopgroepje gestart. Iedere woensdag loop ik, met een aantal collega’s een rondje, meestal tussen de 6 en 7 km. Ik was al een tijdje op zoek naar iemand om samen mee te lopen. Ik vind het namelijk fijn om alleen te lopen, maar dan mis ik af en toe een beetje de motivatie om door te pakken. Het op ene vast tijdstip met iemand samen lopen geeft houvast en motivatie! En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon gezellig om met een ander samen te lopen. Ook niet onbelangrijk: De meeste van mijn collega’s lopen (behoorlijk) sneller dan ik. Dat maakt dat ik ook nog eens mijn tempo een beetje kan opkrikken door met hun samen te lopen!

Planning voor deze week:
– Woensdag lopen met collega’s
– Vrijdag Decathlon Fun Run
– Zondag (eventueel): Elster-run met de kinderen

Hardlopen in het donker vind ik nog altijd niet fijn. Gelukkig zijn we al bijna bij de kortste dag van het jaar aangekomen en gaan de dagen alweer bijna langer worden. (ja, ik weet het, de dag wordt niet langer, de tijd dat het licht is wordt langer).