Update voor vandaag ;-)

Hardlopen

Ik begin vandaag maar eens met de meest concrete. Gisteravond heb ik weer een stukje gelopen. 6.36km dit keer, waarvan zo’n 4.4km hardlopen en de rest ‘gewandeld’. Dat gaat lekker de goede kant op! Nog even en ik kan eindelijk 5km aan één stuk rennen! Dan kan ik ook zo langzaamaan eens gaan kijken of er evenementen zijn waarin ik mee zou willen lopen! Ik hou jullie op de hoogte! Ook eerst maar eens de Running Academy afwachten en zien hoe dat uitpakt.

Gisteravond kwam ik in ieder geval moe, maar voldaan thuis!

Bugs bugs bugs

Tja, jullie weten het waarschijnlijk wel. Maar in mijn werk als softwareontwikkelaar ontkom je er niet aan: Bugs! Oftewel problemen. De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met een probleem, veroorzaakt door een collega die nu op vakantie is. Op zich niet erg, maar toen ik er aan begon wist ik al: Dit is zo’n typisch geval waar je lang naar zoekt en de aanpassing die je moet doen om het te fixen heel klein gaat zijn. Nou, dat gevoel klopte dus. Ruim 2 dagen aan het zoeken geweest om erachter te komen dat de ‘Themes’-map net één niveau hoger had moeten staan… Mapje verplaatst, probleem gefixed… Doordat het zo lang zoeken is, is de voldoening die ik voel na het fixen wel groot; ik kan dus wel van dit succesje genieten! 🙂

Kids weer pittig

Tja, ik begon net al met het hardlopen…Naast de conditionele reden om te sporten, is er nog een reden: ontstressen. Een van de grootste oorzaken van stress is bij mij niet mijn werk, maar de kids… Neem ik ze niet kwalijk, het probleem ligt meer bij mij (althans, dat het stress oplevert dan)..

Anyhow, met name de oudste zit niet lekker in haar vel, en dat is vaak direct aan haar te merken. Heel driftig, veel gejengel, maar ook veel oprecht verdriet… Één van de oorzaken is dat ze zich nu al verveeld op school. Ze is net begonnen in de 1e klas (groep 3 dus) en daar beginnen ze met het leren van de individuele letters, om uiteindelijk bij het lezen uit te komen.. Alleen: Ze leest al op niveau van groep 5 en die letters zijn voor haar al gesneden koek… Dus saai… Hopen dat de school snel een oplossing vindt om het voor haar ook leuker te maken… Mogelijkheden genoeg lijkt me. (Dat is dus ff de korte samenvatting, ik moet nu weg maar kom er hopelijk snel weer een keer op terug 🙂 )

Dat was even de samenvatting van de afgelopen dagen… Heb het weer van me afgetypt.. Nu terug naar het verplichtingen die nog op me wachten!