Even klagen in de rubriek “wist je dat”…

Zoals je misschien wel weet, ga ik elke dag op de fiets naar mijn werk. Nou ja, 4 van de 7 dagen in de week dan. En tijdens deze vaste momenten van lichaamsbeweging zijn er altijd vaste dingen waar ik me aan erger. Wist je bijvoorbeeld dat:

1. Verkeersbord G13: Onverplicht fietspad…. 

… betekend dat je hier niet mag komen met je brommer of snorfiets? Vanaf de site van Veilig Verkeer Nederland:

Met een snorfiets rijd je op het fietspad (bord G11) of, het fiets/bromfietspad (bord G12a). De rijbaan is toegestaan als een fietspad of een fiets/bromfietspad ontbreekt. Op het onverplichte fietspad (bord G13) mag je alleen met een snorfiets  met elektromotor of uitgeschakelde verbrandingsmotor komen.

Een brommer mag dus helemaal niet, een snorfiets alleen met een electro- of uitgeschakelde motor. Waarom rijden er op het fietspad
“Grote Griet” in Arnhem dan toch zoveel brom- en snorfietsen!

2. Honden…

… verplicht aangelijnd dienen te worden (met uitzondering van de hondenlosloopgebieden)? Waarom zie ik dan zoveel honden loslopen? En erger nog, waarom letten de baasjes van die honden totaal niet op? Ik zie vaak genoeg iemand totaal verdiept in zijn telefoon, op het fietspad lopen. Liefst in het midden natuurlijk. En een hond die heen en weer over dat fietspad heen schiet. Moeten er dan echt eerst ongelukken gebeuren voordat hier iets mee gebeurd? Dit geldt eigenlijk overal waar ik kom, maar met name op het fietspad in Schuytgraaf (parallel aan Het Haam en Het Vlot) en fietspad dat loopt door het wandelgebied Elderveld.
In dat laatste gebied ligt overigens een losloopgebied, maar dat loopt niet tot en met het fietspad.. Loslopende honden dienen dus weg te blijven van het fietspad! (zie https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/dierenwelzijn/hondenpoep/hondenlosloopplaats.pdf)

 

3 Handhaving…

… op mijn ergernissen niet of in ieder geval niet zichtbaar plaatsvindt? Gemeente Arnhem en Gemeente Overbetuwe, het zou fijn zijn als uw BOA’s hier eens aandacht aan willen besteden!

Tot zo ver mijn ergernissen deze keer.. Ik zal proberen de volgende keer minder te zeuren 😉