Nieuw aquarium, nieuwe kansen

Een verrassing afgelopen weekend. We gingen op pad om wat nieuwe visjes te kopen en we kwamen thuis met… Een groter aquarium!

We gingen eigenlijk naar Aqua Family om wat extra rasbora’s (Bororas eigenlijk) te kopen. Daar zagen we een Qubie 40 staan voor een nette prijs. Na wat overleg besloten om hem te kopen, samen met 10 (we kregen er 11) Boraras Urophthalmoides (Glasrasbora).

De rest van het weekend heb ik besteed aan het kopen van nieuwe aquariumplanten, het hiermee inrichten van het aquarium en het overzetten van water, filter en bewoners van het oude (Home15) naar het nieuwe aquarium. De Home15 is schoongemaakt en staat inmiddels op Marktplaats (http://link.marktplaats.nl/m1140765475) is verkocht.

Omdat Filter en (al het) water meegaan is een indraai-periode niet nodig. Wel elke dag meten om er zeker van te zijn dat er toch niet per ongeluk een nitriet-piek ontstaat, maar ook die moet te tackelen zijn!

Ik heb dit keer gekozen voor een zandbodem, omdat ik dit er toch natuurlijker uit vind zien. Ook ga ik nu toch écht Co2 inzetten.  Ik wilde al een tijdje over naar een groter aquarium om wat stabielere waterwaardes te hebben. In het vorige aquarium deden de planten en de garnalen het niet zo goed. Nu, met een grotere buffer en de vastberadenheid het onderhoud beter en frequenter uit te voeren en het gaan toepassen van Co2 bemesting zou het toch goed moeten gaan komen met die plantjes 🙂

Voor de Co2 bemesting heb ik inmiddels bij Azaqua een speedcontroller en magneetventiel besteld. Hiermee moet ik de Co2 toevoer toch goed kunnen gaan regelen. Nu nog een klein algenmagneetje voor het reinigen van de ruiten en dan is de nieuwe bak er helemaal klaar voor om ook mijn vrouw een mooi uitzicht te gaan geven. Hier en daar (op termijn) misschien nog een plantje erbij maar daar moet het voor nu dan ook echt even bij gaan blijven! Ik ben er voor nu iig helemaal blij mee en ik hoop de bewoners ook!