Vivarium

Komend weekend vindt Vivarium weer plaats in Nieuwegein. Een tweedaagse beurs met alles op het gebied van aquarium, terrarium en paludarium.

Ook ik ga proberen er weer heen te gaan dit jaar. Ik heb geen boodschappenlijstje, maar ik ga om te kijken. Zie ik wat leuks (voor een evenleuke prijs 😉 ) dan zal ik dat best meenemen. Ik heb alleen geen Ă©cht doel voor ogen, alleen kijken.

Drijfplanten

Drijfplantjes is iets waar ik wel even naar wil kijken. Aangezien mijn aquarium niet al te groot is ben ik vooral op zoek naar wat kleinere plantjes. Het voordeel van drijfplantjes in het aquarium zijn met name dat het schuilmogelijkheden biedt en dat ze goed afvalstoffen (Nitraat, fosfor) uit het water opnemen. Ik denk dat met name de visjes gebaat zijn bij de schuilmogelijkheden.

Vissen

In de loop van de tijd is het aantal Rasbora’s langzaamaan teruggelopen. Mochten er bij Vivarium Rasbora Brigittae verkrijgbaar zijn dan zal ik daarvan best eens een aanvulling mee kunnen nemen.

Techniek

Niet om mee te nemen, maar altijd wel erg interessant om te zien wat er tegenwoordig te koop is. Met name op gebied van verlichting en Co2 ben ik erg benieuwd. Ik heb een co2-setje liggen maar nog niet aangesloten/werkend omdat hij niet mooi uit het zicht te krijgen is en met name mijn vrouw die glimmende fles erg storend vindt.

Qua verlichting ben ik erg gebonden aan de reeds ingebouwde verlichting, dus het zal lastig zijn om daar van iets te vinden wat toepasbaar zou zijn. Maar dat is nou echt een sectie waarvan ik het leuk vind om te kijken wat er tegenwoordig verkrijgbaar is op dit vlak.

Al met al heb ik er erg veel zin in! Ik zal na afloop nog wel een berichtje typen over mijn ervaringen daar!