Vivarium 2016

Onverwacht toch gistermiddag al naar Vivarium vertrokken. Het grootste aquarium-, paludarium- en terrariumevenement van Nederland vindt dit weekend weer plaats in De Beursfabriek in Nieuwegein.

Bij aankomst bleek al snel: Het is lekker druk. Ik heb er even over gedaan om een parkeerplekje te vinden. Eenmaal gevonden was ik snel binnen. De drukte viel mee, het was gezellig druk maar niet overvol; een goede balans in mijn ogen.

Eerder had ik al gezegd, ik ga niet met een boodschappenlijstje naar Vivarium toe. Ik ging met de intentie om te kijken, met name naar technieken en mogelijke oplossingen om Co2 mooi weg te werken. Maar stiekem had ik wel een klein lijstje. Ik ging op zoek naar een drijfplantje en wilde kijken of er tegen een mooie prijs een SuperFish Wave 30 (aquarium) aangeboden werd.

Het plantje is gelukt. Ik heb een in-vitro bakje met Limnobium Laevigatum, oftewel amazone kikkerbeet, meeenomen. De Wave 30 heb ik nergens zien staan. Bij één of 2 stands heb ik wel verschillende Home-aquaria gezien, maar nergens de Wave 30, hoewel ik wel een bezoeker ermee heb zien rondlopen. Wellicht zijn die al uitverkocht geweest?

Anyhow, ook zonder de Wave 30 gezien te hebben heb ik een leuke middag gehad. Leuke en vooral ook mooie scapes kunnen bewonderen en gezien dat er nog wel enkele mogelijkheden zijn om de Co2 minder zichtbaar te maken. Deze heb ik inmiddels op mijn verlanglijstje gezet. Wie weet leest de goede Sint het nog 😉