Mineralen toevoegen

saltyshrimp-shrimp-mineral-gh-kh

Sindskort voeg ik wat mineralen toe aan het water waarmee ik ververs. Waarom? Omdat ik het idee had dat KH en GH wat aan de lage kant waren. Niet extreem, maar toch iets… Dus, ik voeg een lage dosering toe aan het (kraan)water wat ik toevoeg aan het aquarium. En het lijkt invloed te hebben!

Waar er voorheen zo nu en dan eens een garnaal zwanger was, lopen er nu al een tijdje steeds meerdere zwangere garnaaltjes rond. De kleintjes heb ik nog niet gezien, maar ik verwacht dat die zich in het mos schuilhouden. Tja, er zitten immers ook visjes in de bak en die lusten wel een (baby)garnaaltje. Wel zie ik nu ook steeds meer jonge dieren lopen. Geen baby meer, maar ook nog niet volgroeid. Ook de kleuren van de dieren zijn mooier (even afgezien van de wildkleur varianten die aanwezig zijn).

Voorlopig maar even doorgaan dus met mineralen toevoegen. Binnenkort is het tijd voor een grondige beurt. Hout eruit, mos snoeien en waar nodig opnieuw vastbinden en het glas daarachter dan meteen ff schoonmaken. Ik kan er dan tenslotte toch bij… Misschien kan ik dan ook wat baby grut terugvinden…