Nog geen garnalen erbij

De iQube is er inmiddels klaar voor. De nitrietpiek is geweest, de plantjes slaan aan en groeien erg goed en een tijdje geleden kondigde ik al aan op zoek te gaan naar garnalen welke (op kleur) hierin gehouden en gekweekt zouden gaan worden.

Dat laatste ben ik alleen nog niet aan toegekomen. Ik heb via Aquaplant Exchange goedkoop wat stekjes van de plant Egerias Najas (Braziliaanse Waterpest) kunnen krijgen. Deze zit natuurlijk al in de iQube en is inmiddels al 2x zo lang als bij binnenkomst. Die doen het dus gelukkig goed en, doordat het van een mede-aquariumhouder komt, zijn ze ook zo goed als zeker gifvrij.

Ik heb gekozen voor de Egerias soort en niet voor de  Elodea Densa (Waterpest) soort, omdat de Egerias beter bestand is tegen wat hogere temperaturen dan de Elodea. Voor de iQube niet heel belangrijk (kamertemperatuur), maar, ik kan de plant dan straks ook in de Home15 gebruiken (25 graden).

Al met al is het nu dus gewoon even wachten tot er een mooie kleursoort voorbij komt! Dan sla ik mijn slag en is het bakje gevuld…