Nieuw pompje binnen – We hebben een nitrietpiek

Netjes: Ik heb een nieuw pompje opgestuurd gekregen van de winkel waar ik de vorige gekocht heb. Uiteraard diezelfde avond nog geplaatst.

Tot nu toe (*afkloppen maar*) doet hij het nog, en dat is al behoorlijk langer dan de vorige. Helaas is het wel een vrij luidruchtig exemplaar šŸ™ Nog altijd afwachten dus hoe lang deze het gaat doen, maar voor nu: Hij doet het.

Nitrietpiek

Gisteravond heb ik ook maar eens de waterwaardes getest van de beide bakjes. Het bakje met garnalen: Prima waardes, niets mis mee (zal ze ooit nog wel een posten). Het ‘nieuwe’ bakje, met water van Lingewaard Garnalen: Iets minder prima -> Een behoorlijk nitrietgehalte – wat dus giftig is voor vissen en garnalen. Gelukkig zitten die er niet in en dit was ook te verwachten. Het betekend wel dat het ‘opstartproces’ gaande is en dat ik, over een niet al te lange tijdĀ garnalen zou kunnen gaan bestellen/kopen. We zullenĀ het zien. Eerst nog maar eens bepalen welke kleur ik nou toch zal gaan kweken…

Gezocht: Plantjes!

In het nieuwe bakje zou ik graag nog wat plantjes zetten. Het liefste uit een draaien aquarium, zodat ik niet weken hoef te spoelen om eventuele gif-stoffen uit de plant te krijgen. Ik zoek de volgende 2 soorten:

  • Anubias Nana Mini
  • Egeria Najas

Als iemand nog iets heeft liggen, plaats maar een reactie!